Kaksi hyvää syytä käyttää guggulu-yrttiä

Guggulu on ayurvedinen tuote, jota on käytetty Intiassa vuosituhansia tukemaan lymfaattisen järjestelmän puhdistumista ja uudistumista. Se on Bedellium-puun pihkaa. Neurologi, ayurveda-lääkäri Kulreet Chaudhary toteaa sen olevan hänen ”salainen aseensa” yhdessä Triphala-valmisteen kanssa, kun tarvitaan kehon puhdistumista. Se on karvaan ja kutistavan makuinen aine, joka Chaudryn mukaan toimii erinomaisesti Kaphan poistajana ja maksan toiminnan tukijana.

Hän kertoo guggululla olevan kaksi tärkeää vaikutusta:

  1. Guggulu tehostaa maksan puhdistusominaisuuksia lisäämällä sytokromi P450-entsyymien määrää maksassa ja aktivoimalla sappisuoloja, mitkä erityisesti auttavat rasvojen poistumista maksasta.
  2. Se tukee painonhallintaa ja hillitsee ruoan mielitekoja. Käyttäjät ovat kokeneet mm. makeanhimon vähenemistä.

Tohtori Chaundry kertoo omakohtaisesta guggulun käyttökokemuksestaan. Käytön tulos hänellä itsellään oli, että ruoka ei enää hallinnut häntä, vaan hän hallitsi syömistään. Lisätietoja guggulusta tästä.

Jos kehossa on paljon kuona-aineita, kannattaa sitä ensin puhdistaa ayurvedisillä perusohjeilla ja esim. Triphala-valmisteella. Huomaa myös, että ayurvediset yrtit toimivat paremmin, kun ruoansulatus toimii ja kehon tukkoisuutta on helpotettu muillakin keinoin.