Riisi-Mung dal -keitto Kitchari

Kokeile Kitcharia! Se on hyvin ravitseva sekoitus riisiä ja mung-dal -papuja. Voit lisätä siihen kasviksia mieltymystesi mukaan tai syödä sellaisenaan. Riisi ja mung-dal yhdistelmä tarjoaa proteiineja ja hivenaineita kehollesi. Mung dal-pavut ovat kuorittuja ja halkaistuja mung-papuja. Kun kuori on poistettu, ne ovat erittäin helposti sulavia ja aiheuttavat siten vain harvoin vatsavaivoja. Saat mung dalia, gheetä ja mausteseosta verkkokaupastamme ja itämaisista kaupoista.

  • 0,5 dl mung dal-papuja
  • 0,5 dl basmatiriisiä
  • 4 dl vettä tai maun mukaan
  • 1 – 2 tl gheetä (puhdistettua voita)
  • 1 tl sitruunan tai limen mehua tai maun mukaan
  • 2 tl Vata Churna mausteseosta
  • 2 tl hienonnettua korianteria tai persiljaa
  • suolaa
  • (1 – 2 dl pilkottuja kasviksia, esim. porkkanaa, pinaattia, lehtikaalia, parsakaalia, parsaa, selleriä jne.)
  1. Huuhtele riisi ja mung dal siivilässä tai kattilassa. Pilko kasvikset.
  2. Lisää seokseen vesi ja kiehauta. Laske lämpötilaa, jotta se kiehuu hiljalleen noin 15-20 minuuttia.
  3. Lisää kasvikset, kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä vielä 10 minuuttia.
  4. Laita ghee pannulle tai pieneen kattilaan, kuumenna se ja lisää mausteseos. Pyörittele lastalla maustetta kuumassa gheessä keskilämmöllä, varo ettei seos pala. Lisää seos keittoon.
  5. Lisää lopuksi sitruuna/limemehu ja tuore korianteri/persilja, sekoita.

Helppo Kitchari: Voit tehdä kitcharin myös aamulla valmiiksi ruokatermokseen tms., ja syödä lämpimän, maittavan lounaan työpaikallasi. Tällöin riittää, kun keität aineksia n. 10 minuuttia, ja voit jopa laittaa gheen ja mausteen sekaan ilman pannulla kuumentamista. Todella kätevää!